pátek 12. února 2016

PL LAYOUT návod

ALENA 

A jsme tu opět s naší rubrikou PL layout návod, tentokrát se podíváte pod pokličku mého průběhu tvoření. Jako první hned po úpravě a vyvolání fotek =D si je rozstříhám na jednotlivé kusy, většinou totiž nemívám koláže


Po rozstříhání si fotky rozložím před sebe a snažím se vymyslet, jak je uspořádám. Levou stranu mám danou z předchozího týdne a druhou volím podle tvaru a počtu fotek. Pro tento týden jsem zvolila jen doplňkovou stránku o 3 kapsách formátu 4x4.


Poté co jsem s rozložením spokojená, jdu vybírat kartičky. Kombinuji, kombinuji a kombinuji. Někdy je to ta nejdelší část a já se na to musím vyspat, abych ráno zjistila, že tuhle kolekci ne. Popravdě většinou se stejně vrátím k té úplně první =D. Tentokrát to vyhrály kartičky od Lucky ze svatební kolekce.


Hned jak mají kartičky své místo, jdu dělat úvodní kartičku. Moje nejoblíbenější část.


Následně všechny fotky nalepím na své místo a upravím kartičky, pokud je potřeba zastřihnout atd. V této části také lepím washi pásky, pokud je používám.


Následně zdobím, zdobím a zdobím. Někdy je to oříšek, především tehdy, když zjistím, že mám všeho hrozně málo (celkem často). =D



Nakonec si celý layout vyfotím, pokud to světelné podmínky dovolují, pokud ne, čeká na stole do té doby, než se podmínky dostaví. Nakonec šup s ním do alba =).


PS: Tu chybu ve slově yummy už mám opravenou =D

5 komentářů:

  1. Úvodní kartička je krásná, taková jemná. Hezký postup práce :).

    OdpovědětVymazat
  2. Mám podobný proces - jen si fotky vyvolávám podle kapes a podle toho, jak jdou chronologicky v týdnu za sebou a aby mi tudíž pasovaly na kapsu. Většinou volím Design A. Když mám hodně fotek na výšku, tak vezmu kapsu, která má kapsy na výšku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja bych hrozne rada, ale kolikrat chci mit nejakou fotku velkou a musela bych ji udelata malou, aby mi sedela do chronologie, takze na to pecu. =D. Myslim, ze dulezitejsi je tam ty fotky mit.

      Vymazat

Pin It button on image hover