úterý 8. dubna 2014

Anna-Maria Wolniak v Praze - a my s ní!

JAK JSME SE MĚLI!


O víkendu se ze všech možných koutů republiky sjely naše milé kreativní ženy, aby dorazily na scrapbookové setkání v Praze. Všichni jsme se sešli v krásné "korálkové" učebně na den s workshopy, které vedla skvělá Anna-Maria Wolniak.


Hned na začátku jsme si rozdaly naše parádní a slušivé zástěry (všichni v nich vypadali skvěle!), a taky speciální workshopové placky. Na stole měl už každý připraven svůj balíček na tvoření, stačilo si vybrat ještě barvičku Gelatos. Od našeho báječného sponzora - Garn und Mehr dostal každý celou špulku krouceného provázku, a to už jsme se na to vrhli!




V prvním workshopu MIXED MEDIA LAYOUT bylo na programu vytvoření scrapbookové stránky za použití techniky, kterou nám AMW na začátku ukázala.


V hlavní roli byly barvičky - ty ve spreji, vodovky, inkousty, pastelky...prostě co kdo měl :)



Všichni jsme se shlukli kolem Anii a sledovali jsme, s jakou lehkostí vytváří krásné akvarelové efekty. V tuto chvíli myslím každému běželo hlavou, že to nemůže být TAKOVÁ věda! Ale v momentě, kdy nás Ania poslala k našim pracovní stolům jsme pochopili, že to opravdu nebude jen tak :) 


Anna-Maria měla s sebou krásnou ukázkovou stránku, podle které jsme mohly, ale nemusely tvořit. Všichni (až na rebelující koutek :)) se ale drželi zadané barevné palety, tedy růžové, oranžové a žluté.


Jako první se začalo "patlat" gesso, a všichni poslušně vytahovali staré kreditky (snad :)), prošlé kartičky do obchodů, a už se mazalo a mazalo. Trik ovšem spočíval v rychlém vysušení, aby se mohlo co nejdříve hrát s barvičkami!



...v plné práci...



Monika si s sebou přinesla snad celou pracovnu :))


...a stříhalo se, barvilo, radilo a hlavně kreativně myslelo!







Vylosovali jsme si i novou majitelku krásné krabičky špulek od Garn und Mehr. 
Štěstí se usmálo na Pavlínu Turkovou - gratulujeme!



Od naší milé Silvie jsme dostaly i dáreček - DĚKUJEME!


 O přestávce se otevřel i náš obchod na kolečkách, a vybíralo se a nakupovalo jedna radost!



Odpolední kurz na MINI ALBUM jsme si všichni moc užily. V balíčku jsme měli krásné materiály od Studio Tekturek, Studio Calico a October Afternoon a všechno jsme ladili do modro-zelených tónů s troškou dřevěných elementů.



Ania přivezla vše potřebné na práci s Letterpressem a moc jsme tuto zázračnou techniku obdivovali a brzy si snad budeme moci pořídit i stejné materiály! 


Opět jsme se vrhli na gesso a barvičky, a všem už to šlo mnohem lépe!



Detaily z hotového alba, které jsme si prohlíželi znova a znova..


Ach ty barvy!


Kartička vytvořená za použití techniky Lettepress a skvělých Chalk edgers inkoustů.




A jak se to líbilo Vám? Máte nějaké fotografie či příspěvek na blogu, o který se chcete podělit?  Vložte nám je do komentářů, už se těšíme!  Všem moc a moc děkujeme za krásný den a těšíme se brzy na další akci!

BYLO TO FAJNE!

5 komentářů:

  1. Ano, měli jsme se opravdu fajn, bylo to velice příjemné setkání ...díky za zorganizování, kreativní balíček, dáreček, výborný koláč...a můj příspěvek :
    http://olgahelge.blogspot.cz/2014/04/tvorim-dnes-nevarim.html

    OdpovědětVymazat
  2. Byl to báječný den! Příjemná atmosféra, usměvavé scrap ženy a úžasná lektorka a nepřehlédnutelé organizátorky Paperoamo! Díky! Ještě teď z toho dne žiju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také moc děkuji za prima den (pro mě tedy jen část) strávený v bezvadném kolektivu se skvělou lektorkou. Začínám litovat, že jsem se nezúčastnila i odpoledního kurzu..snad tedy někdy příště :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu to byl báječný den. Moc děkuji všem,kteří se podílely na jeho organizování. Všichni byly moc fajn, včetně Anny Marie. Příjemná atmosféra. Už jsem doma ve své pracovně několikrát zkoušela metodu, kterou jsme se učily. Moc mi to baví a pořád zkouším. Ještě jednou všem děkuji a přeji hezký den.
    Marie

    OdpovědětVymazat
  5. No jo, vždyť já ještě nestihla skoro nic vybalit - tedy ani super dárek! Sand budu mít o víkendu čas a napravím to - zatím aspoň dodávám DÍKY za nejen dárek, ale celý kurz! :)
    http://tapeva-myfavouritethings.blogspot.cz/2014/04/prekvapko.html

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover