pátek 21. února 2014

DIY látkové kytky

V pravidelném pátečním DIY návodu se dnes od IRENY dozvíme, jak si jednoduše udělat kytičky z látky. Příjemné čtení a mnoho inspirace!

LÁTKOVÉ KYTIČKY

Kytiček není nikdy dost, proto si pojďme společně vyzkoušet vyřezat kytičky z látky.


Potřebovat budete jakoukoli látku - tkaninu, nejlépe vzorovanou, kytičky pak mají hezčí vzhled, ale pokud se rozhodnete pro jednobarevnou, bude to bez vzoru. Látka, kterou jsem vybrala, není sama o sobě dost pevná, proto jsem se rozhodla ji podlepit plátnem, které funguje stejně jako vlizelín, jen je pevnější. Plátno má lepicí vrstvu, takže se pomocí žehličky „přilepí“ k látce a tím ji zpevní.


Pokud vlastníte šablonu na vyřezávání kytiček, můžete ji použít, pokud ne, vystřihněte si jednoduchý tvar dle modré šablony. To se nedá zkazit :)


Šablona má tu výhodu, že pokud pořádně nevypodložíte desky, látka se prořízne nedokonale a některá vlákna se nepřeruší a tím se kytička krásně roztřepí.


Od vnějšího okraje ke středu vyřezanou kytičku srolujte pomocí tužky nebo špejle.
A je to. Není to žádná věda, látku pohodlně slepíte Glossy Accents, popřípadě lepidlem na látku. Do středu kytiček kápněte lepidlo a vložte barevně ladící korálek nebo barevný kamínek. Docela hezky to vypadá.


Když už jsme u těch látek, můžete při zdobení podkladu pro přání prošít papír. Dejte pozor na podlepení. Lepte jen ve středu a kraje přišijte. Jehla se s oboustranně lepicí páskou nemá moc ráda. Inspirujte se a vytvořte si kytiček, kolik budete chtít.

1 komentář:

Pin It button on image hover