úterý 26. listopadu 2013

Technika by... Olga

TISK Z AKRYLOVÉHO BLOKU

Akrylový blok pro upevnění transparentních a cling razítek máte ve výbavě jistě každá (pánové prominou, českého scrapmuže neznám, tak se obracím k ženám)..
Ukážeme si, že ho můžeme využít i jinak. A to pro přímý tisk a vytvořit si tak pozadí, se kterým můžeme dál pracovat.

Co budete potřebovat:


akrylový blok
inkousty na vodní bázi
minimister
papírové kapesníky 
čtvrtky, papíry

Jako první použijeme Distress ink v lahvičkách a kapátkem naneseme malinké kapičky na plochu bločku.. Přestříkneme vodou minimistrem, opatrně přiklopíme na čtvrtku a přitlačíme…zároveň sledujeme, jak se nám inkoust rozlévá. Nyní můžeme částečně ovlivnit výsledný efekt: bloček můžete zvedat naklopením k hornímu či jinému okraji či přímo vzhůru. Doporučuji si nanečisto vyzkoušet varianty, abyste získaly zručnost. Přebytečnou barevnou vodu můžete odsát papírovým kapesníčkem.




Po zaschnutí můžete s pozadím naložit jakkoli, 
já potiskala Staz-Onem drobnými motivy razítky, ořezala a použila na přání.



Polštářek s inkoustem (např. Distress) můžete nanést také přímo otiskem na akrylový blok a přetisknout na čtvrtku (opět můžete i přestříknout vodou, pokud chcete docílit akvarelového efektu, či nemáte k dispozici inkoust v lahvičkách):


Jaké přání jsem vytvořila a návod na něj Vám ukážu již brzy.

A která z Vás ráda experimentuje a hraje si s barvami, doufám, že si techniku vyzkouší a pochlubí se se svým výtvorem v naší PINTERESTOVÉ galerii.

5 komentářů:

  1. Tak tak, akrylový bloček je skvělým pomocníkem třeba i při kolorování s Distress inkousty - když nemáte univerzální podložku, slouží jako paletka. A na pozadí je výborný - krásné barvičky.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle musím vyzkoušet! http://memoroblog.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá technika. Vyzkouším. Denisa

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná technika, přáníčka se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover